Varför onlinedejting fungerar så effektivt

Onlinedejting växer för varje dag. När var man började kunna få tillgång till nätet i mitten av 1990-talet var det nog inte många som trodde att det bara något decennium senare skulle vara mer vanligt med dejting på nätet än dejting i verkliga livet. Så är det faktiskt i våra dagar. Det är på nätet det dejtas som mest flitigt och där det skapas flest nya förhållanden. Varför är då onlinedejting så effektivt? Det beror i huvudsak på tre faktorer, nämligen enkelheten, utbudet och anonymiteten.

Enkelt med onlinedejting

Det finns många sätt att träffa nya människor. Vissa är enklare och mer tillgängliga än andra. Att gå ut på krogen har tidigare setts som det enklaste sättet att träffa nya bekantskaper, men krogdejtingen har på senare år blivit nedknuffad till andraplats. På nätet kan vem som helst med en internetuppkoppling på bara fem minuter bli medlem på en dejtingsajt och börja dejta online. För ett krogbesök hinner man väl knappt få tag på en taxi på fem minuter.

Stort utbud av singlar på nätet

Eftersom onlinedejting hela tiden växer ansluter dagligen fler och fler medlemmar till dejtingsajterna. Några av de största dejtingsajterna i Sverige har faktiskt upp mot en halv miljon användare. Det är ett fantastiskt utbud och möjligheten att träffa nya bekantskaper är naturligtvis alldeles utmärkt. Givetvis är antalet medlemmar proportionellt till antalet invånare i landets olika städer, men även mindre orter har ett betydande antal medlemmar.

Anonymt att dejta på nätet

Det är inte alla som har en utåtriktad personlighet och som tycker om att ta kontakt med personer man inte tidigare är bekant med. Vissa är helt enkelt blyga och tillbakadragna. Med dejting i verkliga livet kan det vara svårt för blyga och tillbakadragna personer att göra nya bekantskaper. Det är betydligt enklare på nätet. Här kan man nämligen vara relativt anonym och ta kontakt på det sätt och i den takt man själv vill.

Från onlinedating till att träffas i verkligheten kräver mod

Onlinedating är ett lättsamt sätt att träffa nya kontakter. Med ett medlemskap på en datingsida kan du snabbt träffa många nya bekantskaper och sedan på ett relativt kravlöst sätt börja lära känna dem i en avslappnad miljö. Förr eller senare kommer du förhoppningsvis att träffa någon som du vill lära känna ännu lite bättre, och då kan du uppleva en mängd motstridiga känslor. För att ta nästa steg i lära känna-processen måste du och din potentiella flirt träffas i verkliga livet, och för en träff ansikte mot ansikte krävs det lite mod.

This entry was posted in Allmänt, Kropp och hälsa. Bookmark the permalink.