5 Tips när du skaffar hund

I den här artikeln ger vi 5 tips att tänka på när du planerar att skaffa hund.

1. Gör din forskning

Hundar är inte som katter, de har ingen instruktionsbok. De kräver mycket uppmärksamhet, daglig motion och kan vara ganska kostsamma. Innan du skaffar en hund ska du se till att du vet vad du ger dig in på så att du kan ge den den uppmärksamhet den förtjänar. Rådgör med vänner som har hundar, läs mer om hundar eller någon annan ras som intresserar dig och prata med en veterinär innan du tar nästa steg.

2. Se till att det finns tillräckligt med tid i ditt schema

Hundar kräver mycket uppmärksamhet och omsorg. Kommer du att vara hemma varje dag? Kommer du att ha tid att gå ut på regelbundna promenader, leka apport eller ta med den till hundparken? En hund och andra stora raser behöver minst en timmes motion per dag. Den tid du spenderar med din hund påverkar hur väl den beter sig, så se till att du är villig och kan ge den den uppmärksamheten innan du tar hem den.

3. Tänk på din boendemiljö

Hundar behöver utrymme för att springa runt, leka eller bara sitta i solen. Om du bor i ett hyreshus är det kanske inte rätt att äga en hund om hyresvärdens regler förhindrar det. Se till att du tar alla faktorer i beaktande innan du bestämmer dig för att skaffa en hund.

4. Det är dyrt att äga en hund

Att äga en hund kan vara mer kostsamt än du först kan tänka dig. Din schäferhund behöver mat, leksaker, koppel och hundpåsar för att nämna några av utgifterna. Hundförsäkringen kan skydda dig mot höga veterinärskostnader. Se till att du är villig att lägga ner den tid och de pengar som krävs för att ta hand om din schäfer på rätt sätt innan du förbinder dig att äga en.

5. Du måste vara villig att göra uppoffringar

Ägande av hund är ett stort ansvar, och ibland innebär det att man måste göra uppoffringar. Är din schäferhunds lycka eller din lycka viktigare? Kan du ställa in planer för att stanna hemma med din hund om den känner sig ensam eller sjuk? Om du tror att det skulle göra dig lycklig att äga en schäferhund, tänk då på alla de faktorer som nämns ovan innan du bestämmer dig för att skaffa en.

This entry was posted in Försäkring, Natur och fritid. Bookmark the permalink.