Spara pengar på att köpa begagnade cyklar

Det är inte alla som har möjligheten att köpa helt nya cyklar. Det behöver inte alls bero på att man inte har råd utan man kan istället vara ekonomiskt lagd och på så sätt vilja spara pengar. Är man en familj med 2-3 barn så kan det även bli otroligt dyrt att köpa nya cyklar till sina barn, därför kan begagnade cyklar vara en bra tanke.

Bara för att man köper begagnade cyklar innebär inte detta att cyklarna är sämre än nya. Om vi tar ett exempel. En förälder till ett barn som precis fyllt 5-6 år får en cykel i födelsedagspresent. Cykeln är det allra senaste som marknaden har att erbjuda och låt oss säga att den kostade runt 2000 kr. Alla vet att barn växer ifrån sina cyklar relativt snabbt så efter 1 år måste barnet ha en ny, större cykel för att kunna cykla.

Besök Cykla.nu för mer information om cyklar >>

Den gamla cykeln läggs då ut på internet för att säljas och priset blir runt 300-500 kr. Det är just då man som förälder till många barn kan göra riktigt fina fynd! Där kommer säkerligen inte att vara något större fel på cykeln men priset har gått ner rejält. Man kan enkelt spara mycket pengar genom att ge sig ut på t.ex köp och säljsajten Blocket när man ska köpa cykel.

Köpa i en fysisk cykelbutik eller i en onlinebutik ?

Generellt sätt så kan man nästan alltid hitta billigare cyklar online i jämförelse med din lokala cykelbutik. Den första tanken man får upp i huvudet är att kvalitèn alltid är lägre om man köper sin cykel på nätet. Men så behöver inte alls fallet vara. Man kan hitta kända cykelmärken som Monark, Skeppshult och Crescent på webbplatser som säljer cyklar ganska lätt.

Den största nackdelen, enligt mig, är att man oftast måste montera ihop sin egen cykel när man köper den online. Givetvis är “grunden” ihopmonterad när du mottager paketet från posten. Men när man sätter ihop resten så är man alltid orolig över om man verkligen gör rätt. Man vill ju helst undvika att cykeln trillar i sönder som ett korthus när man premiärcyklar…

This entry was posted in Natur och fritid. Bookmark the permalink.