Herrsmycken på nätet

HERRSMYCKEN – HALSBAND – ARMBAND – MANSCHETTKNAPPAR – RINGAR

Historia:

De första tecknen på smycken kom från folket i Afrika.  Perforerade pärlor gjorda av snäckskal har  daterad till 75.000 år sedan . I Kenya har pärlor gjorda av perforerade struts äggskal har daterats till mer än 40.000 år sedan.
Omkring 7000 år sedan, ses det första tecknet på smycken i koppar.
Fascinerande eller hur? att vi i dag fortfarande bär dessa föremål av personlig prydnad som  inte har något annat syfte än att se tilltalande ut.

Idag:

herrsmycken  finns till alla män för alla tillfällen. Så vare sig du är en rocker, racerförare eller en helt vanlig underbar pappa så finns det smycken som skall passar just dig. Skulle du inte hitta det du söker i butiker så kan man även låta special tillverka herrsmycken på beställning. Idag finns möjlighet till olika gravyrer som logo, monogram och önskad font då gravyr maskinerna gått framåt och blivit datorstyrda kan man lätt läsa in alla fonter som finns. Därför funkar det fint att få både monogram eller hårdrocksstil till en rimlig peng idag på dina herrsmycken.  Det går även att få sina smycken handstämplade för hand bokstav för bokstav för att få en mer robust känsla av hantverk. Detta kan även vara att föredra på tex ringar som man sliter hårdare då stämpling av text går djupare i namnsmycket än en gravyr.

Så kom gärna med egna idéer kring hur just du vill att det ska se ut för att få ditt smycke så personligt och unikt som du önskar. Herrsmycken finns både som halsband, ringar, armband och manschettknappar  På senare år har en rejäl uppgång i försäljningen av manschettknappar märkts på den svenska marknaden. Dessa herrsmycken har länge varit väldigt underskattade men har de senaste åren blivit mer o mer populära. Detta måste ju vara ett bevis på att det finns en hel del välklädda män i vårt avlånga land och de  är dessutom en perfekt present till mannen som har allt. Genom att lägga till en text som passar bäraren kan det inte bli något annat en en hit.

Förlovnings ringar kan i dag se ut precis som man själv vill och variationerna är lika olika som dess bärare. Ringen som symbol för troheten var en uppfattning som kom från Medelhavsområdet där romarna använde ringen som pant för ingångna avtal av alla de slag. Deras trolovningsring gjordes först av järn, ringar av guld började göras på 100-talet idag görs förlovningsringar och vigselringar av det material man själv föredrar och gillar! 

This entry was posted in Kläder och mode, Shopping. Bookmark the permalink.