Låna pengar till resa

Att åka ut och resa är både roligt, givande, avslappnande och häftigt på samma gång. Det finns otroligt många platser att se och besöka, både i vårt lilla land Sverige och utomlands. Nackdelen med själva resandet är att det kostar pengar. Att resa är ofta dyrt, och man kanske inte alltid har så mycket pengar på sitt bankkonto som resan kostar.

Därför kan man låna pengar till en resa, och beroende på vilken typ av resa man vill göra så kan man använda olika typer av lån för sin resa. Många resebolag har speciallån som är avsedda för just resor, och dessa lån brukar kallas för reselån. Man kan också välja att ansöka om ett snabblån för att på så sätt finansiera sin resa, eller så tar man helt enkelt bara ett vanligt privatlån där pengarna används till att resa.

Låna till charterresa

Att åka på en charterresa över en eller ett par veckor kan vara helt underbart avslappnande. Det är ofta till dessa resor som de flesta ansöker om ett reselån till. Ett reselån är ofta ett helt vanligt lån utan säkerhet där pengarna för lånet är avsedda till att betala för en resa. I stort sett alla svenskar kan ansöka om ett reselån. De krav som ofta finns för dessa lån är att låntagaren är minst 18 år gammal, att det inte finns några betalningsanmärkningar samt att låntagaren har en stabil ekonomi med en bra årsinkomst. Det finns också långivare som beviljar lån till personer som behöver låna med betalningsanmärkning.

Låna pengar till långresa

Om man planerar att göra en långresa över en längre tid så kan kostnaden ganska snabbt dra iväg. Säg att man exempelvis vill segla runt jorden, cykla genom asien eller gå genom europa. Resor likt dessa tar ofta flera månader, och ibland hela år att genomföra och då räcker pengarna ofta inte till. Den som till exempel äger ett hus eller en lägenhet där värdet på är uppskattat att vara högre än vad man har lån för kan dock finansiera sin resa genom att belåna bostaden. Man kommer förmodligen aldrig att få ett billigare lån än att låna på sin bostad, och för den som vill uppfylla sin dröm genom att resa kan detta alternativ passa väldigt bra.

Korta resor kräver mindre lån

Om man bara ska resa en kortare sträcka med exempelvis tåg eller buss så kostar det ofta inte mer än en tusenlapp. För att låna en mindre summa pengar för en resa så kan ett snabblån passa bra. Man brukar kunna låna mellan 500 kronor och upp till 10.000 kronor genom ett snabblån, och dessa lån kan till exempel passa utmärkt för en student som vill resa hem över jul och nyår men som inte har några pengar kvar av studiebidraget. Många långivare nekar personer som vill låna med betalningsanmärkning, men det finns även snabblångivare som accepterar att låna ut pengar via smslån även till personer med betalningsanmärkningar.

This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink.