Lån för mindre behov

För att klara av en oväntad och ovälkommen räkning, få loss pengar till nya vinterkläder till barnen eller ordna fram lite fickpengar till resan som du bokat för länge sedan behöver du inte besöka en bank för att ansöka om ett privatlån. Det är ju bara någon eller några tusenlappar du behöver. För mindre lånebelopp finns det små korta lån eller bankkort med tillgänglig kredit att nyttja vid behov som kan vara smidigt.

Kreditkortet för snabba lån.

Ett kreditkort med en kreditlina och tillgängligt utrymme kan täcka upp tillfälligt behov av pengar på ett snabbt och smidigt sätt. Ofta kan kreditkortet erbjuda räntefri kredit runt 30 dagar så om du snabbt kan betala igen så behöver ett sådant lån med ett kreditkort inte alls kosta några pengar i form av räntor och avgifter. Har du dessutom ett överskott på kreditkortet kan du få ränta på de pengar som överstiger ditt kreditutrymme.

Så fungerar små lån

Ett så kallat snabblån är ett lån på små belopp med korta löptider. Du ställer ingen som helst säkerhet för lånet, som du gör till exempel om du köper en bostad, utan långivaren litar helt enkelt på din förmåga att betala tillbaka lånet.

Det finns egentligen ingen standard för hur snabblån ska vara konstruerade, men de flesta långivare erbjuder lån åtminstone runt 5000 kr. Det blir också allt vanligare med erbjudanden om lån på upp emot 10 000 kr. Vad gäller löptiden avgörs den i regel av lånesummans storlek. Ju högre lånesumma, desto längre återbetalningstid. Hos vissa långivare kan du dock välja helt själv hur lång löptiden ska vara.

Ansök snabbt och enkelt på nätet

Snabblånet har många synonymer. En är ”smslån”. Denna synonym kommer av att det åtminstone i denna låneforms födelse var vanligt att man skickade in sin låneansökan via sms. Det kan man fortfarande göra hos en del långivare, men vanligaste är att man ansöker direkt på långivarens webbplats. Det tar inte många minuter att skicka in en ansökan om ett snabblån. Du börjar med att välja lånebelopp och löptid. Nästa steg är att fylla i personuppgifter samt eventuellt uppgifter om din nuvarande ekonomiska situation med uppgifter om bostad, om du har barn, vilka andra skulder du har, och så vidare. Sedan ska du legitimera dig på något sätt. Hos en del långivare kan du använda dig av e-legitimation. Hos andra kan du blir uppringd för att legitimera dig. Om din låneansökan blir beviljad är det bara att vänta någon eller några timmar på att få pengarna till ditt bankkonto.

This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink.