Kläder online

Är du en person som älskar själva kläderna i sig och ha dig på dem och känna du är lite extra fin i dina nya kläder men processen bakom tycker du bara är jobbig och tidskrävande? Kanske blir du stressad av att befinna dig i ett omklädningsrum när det känns som det står massvis med personer i kö som väntar på att du ska bli färdig. Eller så kanske du inte trivs med att stå själv i köer och känna ögon tittandes på dig. Anledningarna kan vara många till varför själva shoppingen i sig inte är någonting du finner är en bekväm process. En enkel och bra lösning på detta om någon av det ovan överensstämmer på dig är att börja handla kläder online.

Vi vet att shoppa kläder online är någonting du lätt kommer fastna för och kommer ibland bli blind av dina köp. För att undvika att du köper på dig massa kläder som senare kommer visa sig inte är egentligen någonting du gillar och inte använder utan istället ligger och dammar högst upp i garderoben rekommenderar vi dig att besöka olika modeforum och andra sajter som kan ge dig tips om vad som är modernt nu eller vad som passar ihop med vad.

Klädstorlekar
Tänk på att klädstorlekar kan skilja beroende vart ifrån du väljer att handla dina kläder online från. Ska du köpa damkläder online från exempelvis Nelly behöver inte det betyda att Nelly använder samma mått som Ellos. Använt de instruktioner som finns på varje webbplats du väljer handla ifrån och mät korrekta storlekar för att säkerställa det du köper faktiskt passar dig. Detta är ett väldigt vanligt misstag så låt dig inte luras.

Undersök priser hos flera e-butiker
Även om många e-butiker väldigt ofta gärna håller ungefär samma priser är det viktigt om du vill säkerställa du verkligen får dem billigaste kläderna online att du faktiskt kollar flera olika e-butiker innan du väljer köpa någonting. Ibland kan det innebära att du sparar hundralappar, och ibland tusenlappar.

Handla kläder online säkert
Trots allt många e-butiker idag är övervakade av olika personer runt om i landet finns det allt butiker som smiter iväg dessa kontroller och lyckas komma undan. Detta kan vara e-butiker som säger dem säljer kläder online men i själva verket har som enda mål att sno åt sig så mycket uppgifter om dem personer som tror sig köpa sig någonting genom detta företag. Det kan vara allt från kortuppgifter till personnummer och dylikt. Detta kan dessa sedan använda i kriminella syften.

  • Känner du inte igen namnet använd en sökmotor för att söka mer information, t.ex Google.
  • Kolla så att anslutningen är krypterad när du ska skriva in dina kortuppgifter. Detta ser du om adressen börjar på “https://”, börjar den istället med “http://” kan du vara säker på att anslutningen inte är krypterad och den information kan därför sparas på någon annans server.
  • Hos iButik.se hittar du kända webbplatser med omdömen från olika personer. Besök denna för att bilda dig en bättre uppfattning om klädbutiken.

Detta är bara några tips om hur du kan handla säkrare online. För att fortsätta vara säker online tänk på att vara extra försiktig. Tänk för och agera därefter.

This entry was posted in Shopping. Bookmark the permalink.