Bättre syn efter ögonlaser

Ett sätt som blivit allt mer uppskattat med tiden för att förbättra sin syn är att använda sig av någonting som går vid benämningen ögonlaser-behandling. Att det är ett säkert sätt att förbättra sin syn är ett faktum numera. Detta eftersom metoderna som man tidigare haft använt genom tiderna har markant förändrats och blivit mycket säkrare. Vanligaste metoder för ögonlaser är Lasik och LASEK.

Lasik innebär att ögonläkaren använder en skalpell för att skära bort en liten bit av din hornhinna för att komma åt en mjukare del av ögat med lasern. Det är lasern som kommer hjälpa dig se bättre och inte egentligen processen i sig.

I en LASEK-behandling så använder man en alkohollösning för att mjuka upp ögat och därefter använder man lasern för att förbättre patientens synförmåga.

Båda dessa processer av laserbehandling kan låta skrämmande i många örons men faktum är att det är mycket enklare än vad det låter. En ögonlaser-behandling tar vanligtvis inte mer än fem minuter vilket inte alls är någon tid alls om man ser till andra sorts behandlingar och vad för resultat du faktiskt kommer få. För att kunna få en perfekt syn i längre delen av ditt liv på grund av ett ingrepp som tar fem minuter borde inte ses som någon längre tid.

I Sverige är vi väldigt långt fram gällande ögonlaser men i andra länder är dem definitivt ännu längre fram. Länder som Turkiet är väldigt välutvecklade inom ögonkirurgin och människor i Sverige och resten av Skandinavien väljer ibland att åka på så kallade “ögonweekends” vilket innebär att under en helg åker de ner till Turkiet eller andra länder som också är bra på ögonlaser och genomgår ett ingrepp, bor på hotell och kombinerar det med en vanlig semester. Perfekt att ta tillfället i akt och utföra någon nytta om man vanligtvis inte är förtjust i att ta semester bara för att.

Ögonläkare rekommenderar faktiskt att efter du genomgått ögonlaser är det bara positivt om du har dagar du kan vila och inte anstränga dig, och dina ögon. Helst ska du inte heller använda smink, parfym och andra vätskor eller dylikt för att försäkra det inte kommer i kontakt med dina ögon och irriterar vilket kan orsaka framtida skador i ögat om dina ögon inte riktigt läkt ihop ännu. Ögonen är extra känsliga efter ögonlaser och du bör därför vara extra försiktig om dig själv.

Kostnaden för ögonlaser kan ibland ses som något skrämmande och det är egentligen inget konstigt. Däremot är kostnaden ganska låg om man ser till hur länge du faktiskt kommer ha nytta av operationen om allting går som det ska. Tjugo till trettio tusen är en normal kostnad. Väljer du däremot göra ingreppet utomlands är det inte alls ovanligt att du kommer undan billigare vilket enligt många absolut enbart bara är någonting positivt.

This entry was posted in Kropp och hälsa. Bookmark the permalink.