Jämför däck online – oavsett säsong

Beroende på hur mycket man kör och vilken körstil man tillämpar så kommer det förr eller senare bli aktuellt med däckbyte. Man måste ju enligt lag ha korrekta däck på bilen vilket innebär att vinterdäck skall vara på under perioden första december och sista mars påföljande år. Detta innebär att köerna till landets olika däckverkstäder brukar ringla sig långa runt månadsskiftena november-december respektive mars-april. Flertalet har säkert sina däck (alltså den uppsättning som inte används) på däckverkstadens däckhotell men är mönsterdjupet för litet så är det dags att köpa nya. Nya däck erbjuds säkerligen hos den däckverkstad du använder men med stor sannolikhet så är priset på däcken väldigt högt – i alla fall om man jämför med ett alternativt sätt att köp däck på som vi redogör vidare för om du fortsätter läsa denna artikel.

Att jämföra och köpa bilens däck online – billigaste sättet

I jämförelse med att köpa däck till bilen hos den lokala däckverkstaden så är det betydligt billigare att köpa dem från någon av de däckbutiker online som etablerat sig under våra två senaste decennier. Uppskattningsvis så finns i alla fall ett tiotal olika däckåterförsäljare på nätet som är etablerade och har bra kundomdömen. Samtliga dessa, vågar vi nästan lova, har lägre priser än lokala återförsäljare och rent generellt så handlar det förmodligen om ca 15 % lägre pris. Anledningen till att priserna ligger lägre online är att det brukar vara mindre kostsamt att bedriva e-handel om man jämför med traditionell detaljhandel. Två stora kostnadsposter för en vanlig butik är hyran och personalen. De bästa butikslägena som erbjuder bäst potential i form av kundunderlag kostar också mest i form av hyra och i slutändan så måste ju detta läggas på kundpriset. Onlinebutiken däremot har sin butik på nätet och naturligtvis så måste nätbutiken marknadsföras (vilket kostar pengar) men i jämförelse med en lokal butik så är denna affärsmodell mer kostnadseffektiv. Samma sak gäller med personal – att hålla sig med butikspersonal är kostsamt medan betydligt mindre personal behövs för att drifta en onlinebutik som dessutom kan hålla öppet dygnet runt utan extra kostnad.

Så summa summarum så är det billigare att köpa vinter eller sommardäck online men den aktive konsumenten nöjer sig inte med detta. Konkurrens finns ju nämligen sinsemellan de olika nätbutikerna och därför finns stor möjlighet att ytterligare pressa priset genom att jämföra priserna. Uppskattningsvis så kan man på detta sätt pressa priset ytterligare 5 % vilket innebär att man nu totalt har fått ett erbjudande som är 20 % lägre än den lokala butiken. Betänk att två par nya däck inte sällan kostar uppemot 10 000 kr och så förstår du att det finns en hel del att spara genom att köpa på detta sätt.

This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink.