Kom igång med ditt smarta hem och förenkla vardagen

smart dörrlåsDet finns många saker man kan göra för att skapa ett smart hem som gör livet lite enklare. Bland annat kan man koppla upp sig med sin mobiltelefon till husets övervakningssystem så att man kan se vad som händer i hemmet då man inte är hemma. Man kan också ansluta larm, brandvarnare och till och med dörrklockan till en styrenhet som meddelar med ett sms om någon försöker ta sig in i bostaden eller om det börjar brinna. Har man också en kamera monterad vid dörren kan man få ett sms då någon ringer på dörren så att man kan koppla upp sig och se vem som är på besök.

En behändig funktion med ett smart och fjärrstyrt övervakningssystem för hemmet är att du kan genom din app i telefonen öppna dörren för städföretaget eller hantverkaren du anlitat medans du är på jobbet eller gör andra roligare saker.

Det går också att ansluta styrenheter så att hemmet vet när du är hemma och när du är ute. Det gör att den kan släcka lampor, sänka värmen i huset då du inte är hemma medan lamporna tänds automatisk och värmen höjs i samband med att du kommer hem. Det gör att man inte behöver tänka på om man har släckt en lampa för att lampan släcks automatiskt i samband med att man lämnar hemmet. Man kan också tala om för hemmets kontrollenhet då man åker på semester. Då kommer det smarta hemmet att själv se till så att det ser ut som du är hemma genom att tända och släcka lampor, sätta på tv:n eller radion vid olika tidpunkter.

Det går också att ansluta bakmaskiner, ugnar och andra köksmaskiner till en styrenhet som gör att man kan starta bakmaskinen på distans men även påbörja matlagningen under tiden man sitter i bilen på väg hem. Idag finns det också smarta kylskåp som själv håller koll på att den håller rätt temperatur och som hjälper till med att hålla reda på vilka inköp som behövs.

Genom att ha ett smart hem får man också en bättre energiekonomi då det smarta hemmet stänger ned elektricitet och sänker värmen då ingen är hemma.

This entry was posted in Blogg. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.