Hotell i Stockholm

Stockholm är Sveriges huvudstad och även landets allra största tätort. Hit kommer miljontals utländska turister på besök varje år för att ta del av den svenska kulturen och våra svenska traditioner. Stockholm är även Sveriges största kulturcentrum med ett stort evenemangsutbud året om. Staden har ett stort utbud av hotell för att kunna tillhandahålla ett alternativ för alla.

Stockholm – från då till nu

Stockholm grundades under 1200-talet, och fick tidigt en viktig roll i såväl det svenska försvaret som i handeln. Senare kom staden att bli viktig i ett annat perspektiv. Stockholms kommun utnämndes 1998 till Europas kulturhuvudstad, och drygt ett årtionde senare blev staden även utnämnd till Europas miljöhuvudstad. I dag kommer många turister till staden för att se och uppleva Stockholms otroliga skärgård – en av världens största skärgårdar med sina 30 000 öar, skär och kobbar.

Ett hotellutbud som passar alla

Hotellutbudet i Stockholm är stort. Här finns något för alla, oavsett smak och plånbok. Det finns alltifrån billiga, spartanska hotell till dyrare, lyxigare hotell. Om man vill bo centralt i Stockholm, får man räkna med att betala lite mer än vad en hotellvistelse kostar i stadens utkanter. Fördelen med att bo centralt är att man har nära till de flesta sevärdheter som finns i staden, samt att man får tillgång till riktigt bra shoppingmöjligheter.

Skön ångbastu eller praktisk konferenslokal?

Om man hellre vill bo lite mer avskilt, kan man välja mellan att bo i utkanten av innerstaden eller kanske på någon trevlig skärgårdsö. I Stockholm är alternativen för boende många, vilket förenklar sökandet. Det finns exempelvis flera spa- och relaxhotell för den som söker avkoppling och lugn, samtidigt som det också finns många affärshotell med trevliga och ändamålsenliga konferenslokaler. Allt beror på vad man är ute efter, och hur man har tänkt sig att spendera sin Stockholmsvistelse.

This entry was posted in Resor and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.