Artikelkataloger

Denna artikel syftar till att förklara skillnaderna mellan artikelkataloger och kataloger på webben och fortsätter med att förklara hur du kan få dina sidor visas på varje.

För länge sedan var nätet bara en saga. Det gick inte att förstå att veta att någon i världen skulle kunna kommunicera med någon annan person genom ett tryck på musen. Tre eller fler människor idag inte ens kan kommunicera med varandra via mobiltelefonen. Med hjälp av tillkomsten av World Wide Web dök en ny dimension upp. Nätet fick sin egen början.

Det skapas många webbplatser varje dag, och tack vare webbens egenheter kan det  förvandlas till en kassako. Tusentals människor kan vara on-line varje minut och interagera med tips, de letar efter saker tillsammans och kontakta gamla kompisar på andra sidan jordklotet eller kanske spelar de tv-spel med andra som de inte känner. För att du hänga med i denna växande massa och dess massiva mängder av information, skapdes webbkatalogen och artikelkatalogen för att centralisera informationen.

Webbkataloger, precis som termen antyder är i allmänhet webbplatser som tillhandahåller en enorm mängd andra webbsidor. Webbkataloger fungerar bra med sökmotorer. De listar artiklarna och ser till att de rankar för de aktuella sökfraserna. Webbplatsägare måste bestämma vilken klassificering deras särskilda hemsida passar. Trots att webbplatser ger en enorm mängd kunskap och eller expert-tjänster, listar webbkataloger alla sidor i specifika klasser. Till stor del är drivandet av en webbkatalog redaktionell uppgift.

Webbkataloger erbjuder upp olika metoder för att få visas

Kostnadsfritt inlämnande – helt gratis eller till och med saker i tur och ordning, (standarden på dessa typer av kataloger kan vara usel)
Avgift baserad inlämnande – en engångsföreteelse eller kanske återkommande betalning är nödvändig
Ömsesidig hemside länk – för att tillåtas på listan, måste en webblänk som pekar  till webbkatalogen införas någonstans i den inskickade webbplatsen
Ingen följer(no follow) – en sajt på nätet kan visas utan betalning dock en webbadress aldrig kommer att ges av webbkatalogen
Affiliate länkar – webbkataloger där köpa Ambien du kan vinna pengar om du som person klickar på en webblänk
Presenterad lista – en webbplats som sorteras från toppen på den valda kategorin

Artikelkataloger är utan tvekan helt annorlunda webbkataloger. Sådana webbplatser gör det möjligt för upphovsmän och författare att kopiera och att ladda upp sina egna inlägg för betydligt vanligare webbsökning. De liknar resultaten i en sökmotor eftersom de sökfraser som de söks på stämmer med den faktiska rubriken från inlägget.

This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink.