Träna hemma – Spara tid och pengar

Det är väl knappast någon hemlighet att gymmen i dagsläget tar ut en enorm summa varje månad för ett gymkort och att gemene man inte tar sig dit tillräckligt många gånger för att det skall kännas ekonomiskt försvarbart. Därför är det givetvis bäst att skaffa sig lite billig gymutrustning hemma och sköta om sin kropp på hemmaplan istället – och spara både tid och pengar.

Behåll motivationen

Men så kommer då problemet med motivationen, för visst är det enklare att hålla motivationen uppe när man väl tagit sig till gymmet. Och problemet blir ofta att hemmagymmen bara står och skräpar i ett hörn någonstans och hamnar till slut i garaget.

Det är enklare sagt än gjort, men inställning till träning och välmående är essentiellt i denna diskussion. För om man kan ge sig fasen på att skaffa sig som rutin att varje dag träna åtminstone 20-30 minuter i sitt hemmagym så är det plötsligt inte så jobbigt efter ett tag. När man gjort detta till en vana så mår man snarare dåligt av att inte träna.

Vilken utrustning skall man då ha?

Vilken utrustning man skall ha beror givetvis på vad man vill uppnå med sin träning. Vill man bara hålla nere vikten så räcker det långt med en crosstrainer eller ett löpband. Men snåla inte genom att köpa dessa på Rusta eller liknande då dessa oftast inte håller till mer än några steg eller två. Betala några extra kronor för kvalité.

Om man istället vill bygga muskler så räcker en multipress-station, en träningsbänk och en skivstång med vikter väldigt långt. Och sammantaget är denna gymutrustning inte dyr i dagsläget.

This entry was posted in Kropp och hälsa and tagged , , , , . Bookmark the permalink.