Välj rätt Bokföringsprogram

Har du nyss startat företag och har funderingar på vilket bokföringsprogram du ska välja? Du är inte ensam! Idag finns ett flertal att välja ibland och det finns både fördelar & nackdelar med de olika programmen.

Webbaserat eller inte?

Om du väljer ett webbaserat bokföringsprogram så har du möjligheten att komma åt din bokföring ifrån var som helst där du har tillgång till en dator & internet. Eftersom de flesta bokföringsprogrammen inte har stöd för Mac kan detta även vara ett alternativ om du äger en sådan. Idag finns både E-conomic och Fortnox som erbjuder webbaserad bokföring.

Hur mycket vill jag betala?

Om du kanske precis har startat ditt företag så är du nog inte så villig att lägga hur mycket som helst på ditt blivande bokföringsprogram. Att sköta sin bokföring själv behöver inte kosta alls mycket, utan de flesta bokföringsprogrammen har rimliga priser. Om du kollar på t.ex E-conomic så börjar deras startpaket från 69 SEK per månad.

Bokföringsprogram för Mac

Har du en Mac med OSX så kan det vara svårare att välja bokföringsprogram, och ofta är det nog en fördel att välja ett webbaserat istället för att använda de som finns för Mac. Vill du dock fortfarande använda ett anpassat för Mac kan du välja bland iOrdning, Uni_Bas eller HansaWorld FirstOffice Start.

Låta någon annan ta hand om din bokföring

Verkar det alldeles för svårt att sköta din egna bokföring via ett bokföringsprogram? Då är det lättaste sättet att låta någon redovisningsbyrå ta hand om din bokföring. Observera att detta alternativet oftast blir ganska dyrt i jämförelse med att sköta din bokföring själv.

 

This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink.