Utvalda hotelltips i Örebro

orebro-slottÖrebro i Närke län är staden vid Hjälmarens strand som tillhör en av de större städerna i Sverige och har en hög befolkningstillväxt. Örebro är en universitetsstad med Örebro Universit. Att Örebro hamnade just där den gjorde beror till stor del på att Svartån var väldigt grund i området och gick lätt att ta sig över. Mitt i staden finner man Örebro slott som omringas av den genomrinnande Svartån. På slottet finns idag restaurang och evenemangscener med föreställningar som tar vid på slottet, som för övrigt går att boka för konferenser. Ett tips är att boka in sig på spökvandring på slottet och få höra gamla historier om bla häxor och fångar i det gamla fängelset.

När du letar boende kan vi ge följande tips.

Elite Stora Hotellet

Mitt emot Örebro slott på andra sidan Svartån ligger Elite Stora Hotellet i en vacker byggnad från år 1858, generös takhöld och genuina trägolv utlovas i hotellet. I direkt anslutning till hotellet finner du såklart huspuben Bishop Arms som med sitt stora ölsortiment har något för de flesta smaker. Ett perfekt ställe att samtala och njuta en god öl, även a´la carte serveras.

Vill du läsa om andra boenden finns flera bra hotell i Örebro att välja bland , klicka på länken >>

Behrn Hotell

Ett annat klassiskt och elegant hotell med stil är Berhn Hotell som också ligger nära slottet vid stortorget. I hotellets lobby kan du sätta dig bekvämt i en fåtölj framför den öppna spisen. På spaavdelningen finner du bla bubbelbad, hydromassage och bastu

This entry was posted in Resor and tagged , . Bookmark the permalink.