Skydda din båt med båtpresenning

Hur förvarar du din båt? Förvarar du den utomhus är det viktigt att du har ett bra skydd som skyddar båten under hela året när den utsätts för vinter, snö, frost, höst, fukt, damm, sol, regn och rusk. Ja årstiderna är många och så är även vädret. Detta kan medföra skador och rost på din motorbåt, segelbåt, eller yrkesbåt oavsett om den har cockpit eller reling. Därför är det viktigt att skydda sin båt med rätt presenning och överdrag. Även skyddsöverdrag för båtmotorn är viktigt.  För den utseendefixerade finns båtpresenning i hög kvalitet och snygg design.

 

Viktigt att tänka på när man ska köpa båtpresenning eller båtöverdrag är att presenningen är vattenavvisande, mögelavvisande, slitstark och att den har perfekt passform för just din båt. Det brukar även finnas presenningar speciellt anpassade för vinterkyla, vilket gör att de inte spricker då de är tillverkade på ett speciellt sätt med laminerad polythylenfolie. Det brukar även finnas fastgöringsringar som inte repar, men då måste det vara mjuka fastgöringsringar. Såklart blir båtpresenningen eller överdraget smutsigt med tiden, men oftast är de väldigt lätta att rengöra. Vid rengöring kräver de flesta presenningar eller överdrag att man inte använder såpa då det förstår det vattenavvisande ytlagret. Istället bör endast en mjuk borst och ljummet vatten användas.

 

Båtpresenning och överdrag för motorbåt, segelbåt och yrkesbåt kan med fördel köpas på internet, vilket oftast är mycket billigare än att köpa det i affären. Dessutom brukar det vara snabb leverans. I så fall är det viktigt att mäta din båts yttre mått så att du hittar den presenning eller överdrag som passar just din båt. Ibland så kan det vara en idé att köpa en storlek större än den man behöver. Detta kan vara i tillfällen då det till exempel finns höga vindrutor eller liknande som till exempel mantåg.

This entry was posted in Natur och fritid and tagged , , . Bookmark the permalink.