Tre olika lån trots betalningsanmärkning

Banker och långivare brukar generellt sett inte tycka om betalningsanmärkningar särskilt mycket. Att få en låneansökan beviljad kan därför vara väldigt svårt om man har en eller flera betalningsanmärkningar i sitt register. Det finns dock långivare inom lånar ut pengar även till personer som har betalningsanmärkningar vid i stort sett alla typer av lån. Nedan kan du läsa mer om olika typer av lån trots betalningsanmärkning, och vad som krävs för att få låna.

Bostadslån trots betalningsanmärkning

Ett bostadslån eller ett bolån tar den som behöver låna pengar för att kunna köpa en bostad. Då man lånar pengar genom ett bostadslån så tar banken bostaden som säkerhet för lånet, vilket betyder att banken kan sälja bostaden för att på så sätt få tillbaka sina pengar om låntagaren inte skulle kunna betala räntorna på lånet. I och med att man kan lämna bostaden som säkerhet för lånet så kan banken låna ut pengar till väldigt bra villkor för låntagaren.

Det finns långivare som lånar ut pengar till personer som har betalningsanmärkning i Sverige, även om dem är relativt få. En faktor som spelar en stor roll på om en person ska få låna med betalningsanmärkning eller inte är hur personens ekonomi ser ut i övrigt, om man bortser från betalningsanmärkningen. Att ha en stabil ekonomi och en bra årsinkomst är ett krav för att få låna pengar genom ett bolån trots betalningsanmärkning från långivarna.

Blancolån/privatlån trots betalningsanmärkningar

Ett privatlån eller ett blancolån är ett lån utan säkerhet. När man lånar utan säkerhet så kräver banken ingen säkerhet för lånet. Räntorna är därför ofta högre för lån utan säkerhet än för exempelvis bostadslån. När man lånar pengar genom ett blancolån/privatlån så brukar man låna mellan 10.000 kronor och 350.000 kronor. För att kunna ha en bra chans till att beviljad ett blancolån trots betalningsanmärkning på omkring 60,000 kronor bör man ha en årsinkomst på minst 10.000 kronor i månaden.

Smslån & snabblån trots betalningsanmärkning

Det tredje alternativet till att låna pengar med betalningsanmärkning är att ansöka om ett så kallat snabblån eller smslån. Att låna pengar genom smslån med betalningsanmärkningar är relativt enkelt hos vissa långivare som erbjuder snabblån till personer med betalningsanmärkningar. Eftersom de summor man lånar genom ett snabblån brukar ligga på mellan 500 kronor och 10.000 kronor så behöver man ofta inte mer än några tusen i taxerad årsinkomst för att kunna få lån trots betalningsanmärkning.

This entry was posted in Allmänt. Bookmark the permalink.