Semester i Luleås skärgård

Den ljuva våren och kommande sommaren är snart här. Det är alltså hög tid att planera semestern och hur du skall tillbringa den. Att välja Luleå som semestermål är ett utmärkt val. I Luleå hittar du långa och grunda sandstränder, du upplever den ljusa kusten med sommarnätter som aldrig tar slut och gör att du näst intill kan klara dig utan sömn för en stund.

lulea-skargard-stor-brandonLuleås skärgård är fantastisk och är en bräckvattenskärgård med ca 750 öar och holmar som medger många aktiviteter ute i naturen. Här kan du bada, sola, vandra och fiska. Med båt upplever du skärgårdens värld och finner den avkoppling som bara en skärgårdsmiljö kan erbjuda. Vid Klubbviken hittar du en central plats i skärgården med restauranger och fina bad.

Luleås kommun satsar mycket på utveckling av fritidslivet och vill göra skärgårdsvärlden lättåtkomlig för alla. Luleå kommun samarbetar i projektet Bottenvikens skärgård tillsammans med kommunerna Skellefteå, Piteå, Kalix och Haparanda. Det finns massor av allmänna bryggor anlagda, man har även bastu tillgängligt för besökare. Runtom i skärgården finns massor av rastplatser, grillplatser, övernattningsplatser och raststugor. Tänker du campa se bara till att följa allemansrätten och lokala föreskrifter. Bor du lite mer bekvämt finns det många hotell i Luleå som mycket väl kan tillgodose ditt behov.

Via Luleå kommuns hemsida kan hyra stuga eller så kontaktar du Luleås turistbyrå för mer information om boenden och bokning.

This entry was posted in Resor and tagged , , . Bookmark the permalink.