Följ nyheter online – största källorna

Om du vill ha de senaste nyheterna, oavsett det gäller politik, ekonomi, sport eller nöje, och oavsett det är inrikes- eller utrikesnyheter du främst är intresserad av, kan du inte förlita dig på dagstidningen, inte heller på radio eller TV. Det är internet som är din källa till de senaste nyheterna. Nyhetsrapporteringen online är blixtsnabb och det tar inte många minuter förrän du kan läsa om senaste nytt oavsett varifrån i världen nyheterna kommer.

besök fototapeter.se och beställ dina tapeter online
Annons: Hitta din fototapet idag!

Om du vill få all din nyhetsrapportering samlad utan att behöva besöka en mängd webbplatser kan du med fördel använda en eller två av de största källorna till nyheter online. Bland de största källorna kan nämnas Aftonbladet, SVT, DN och Tidningarnas Telegrambyrå (TT). Dessa olika aktörer har alla lite egna inriktningar. Aftonbladet fokuserar till exempel mer på nöje än på ekonomi. SVT presenterar ofta sina nyheter som TV-inslag. TT presenterar enbart kortkorta notiser om senaste nytt.

Aftonbladet – lättsmälta nyheter

Aftonbladet på nätet presenterar senaste nytt inom alla nyhetsområden på ett lättfattligt och lättillgängligt sätt. Ambitionerna är sällan att verkligen gå på djupet med analyser, utan att informera översiktligt. Ett alternativ till Aftonbladet kan vara Expressen online, som fungerar på samma sätt.

SVT – webb-TV och redaktionellt

SVT.se har den stora fördelen av att vara en TV-producent. Det gör att man enkelt kan addera webb-TV med de senaste inslagen från de reguljära nyhetssändningarna på webbplatsen. SVT är den bästa nyhetskällan för dig som inte bara vill läsa om nyheter utan även få dem presenterade med ljud och bild.

TT – kort och koncist

TT är den optimala nyhetskällan för dig som vill läsa korta notiser om senaste nytt. TT:s ”senaste nytt”, som presenteras både på TT.se och på många andra nyhetssajter (bland annat Aftonbladet och SVT), uppdateras många gånger varje timme med korta och koncisa meddelanden.