Källor för dagens sportresultat live

Om du inte kan se en match live på TV eller på plats vill du förmodligen kunna följa händelserna i realtid på andra sätt. Det kan du göra med tjänster på nätet som presenterar dagens sportresultat live. En del av dessa tjänster väljer att kalla sin produkt för ”liveresultat” medan andra använder det vedertagna engelska begreppet ”livescore”, men det handlar om samma sak – nämligen sportresultat som uppdateras i realtid.

Du kan hitta dagens sportresultat live på webben som tex sportsajten livesport.se. Ett naturligt val är att gå till en större nyhetssajt som har ett stort fokus på sport. I dagsläget är Aftonbladet det främsta valet. Aftonbladet har emellertid ett begränsat utbud av liveresultat. Det är egentligen bara resultat för de största matcherna och evenemangen i de största sporterna som du kan hitta här.

Spelbolag med sportresultat

De flesta spelbolag erbjuder sportresultat som uppdateras i realtid och du behöver i regel inte bli medlem på spelbolaget för att ta del av informationen. Inte sällan är spelbolagens livescore mycket detaljerad med alla tänkbara statistikuppgifter.

Nackdelen med att gå via ett spelbolag för att se sportresultat är att det allt som oftast bara är de matcher och evenemang som spelbolaget erbjuder odds på som du kan hitta resultat för. Om du vill följa resultat för en klubb som ligger lite längre ner i divisionerna, oavsett sport, hittar du ofta noll och intet hos spelbolagen.

Fristående tjänster för sportresultat

Det bästa valet är kanske att använda en fristående tjänst för sportresultat som uppdateras i realtid. Det finns en ganska stor mängd sådana och vilken du ska välja är egentligen en smaksak. En nackdel med dessa tjänster är att de är företrädesvis utländska, vilket gör att utbudet av sportresultat för sporter som kan räknas som nordiska inte är så stort.