Köpa present

Att köpa en present kan både vara roligt och jobbigt! För att du ska lyckas med ditt presentinköp är det mycket viktigt att att du läser på lite om den person som ska få gåvan. Du kommer att få se flera olika sidor hos personen och det är dessa sidor du ska försöka knyta till en så bra present som möjligt. Det finns dock några knep när du gör detta.

Ett bra tips är att försöka komma personen nära genom att fråga exempelvis flickvännen eller om möjligt föräldrarna. Tanken med detta är att få till en personlig present. En personlig present blir det först om du lyckas hitta något som knyter din present till något minne eller en upplevelse som mottagaren har. Det går också att öka chansen att det blir en riktigt kanonpresent genom att överraska med något som personen inte kunnat vänta sig. Enklast är det om du inte frågar mottagaren själv.

Det finns många som upplever att händelser kopplade till tillfällen då de fått en födelsedagspresent är några av de mest minnesvärda. Det kan därför vara ett bra tips att börja fråga vad personen fått i födelsedagspresent och om det var något speciellt som uppskattats. Vi var med om en detta då vi frågade en kompis föräldrar vilken present som gjort honom mest glad, de svarade ett fiskespö. Vår present blev en helg där vi fiskade hela tiden i en hyrd å.  Det var mycket uppskattat mest för att det var en så oväntad present!

Tanken var också att det skulle bli en rolig grej och det blev det, inte minst när han fick en 7kg’s lax.

Summa summarum det bästa ni kan göra för att köpa en så bra present som möjligt är att göra lite research inför köpet. Se också helst till att ni inte frågar den som ska få presenten utan folk i dennes omgivning. Då blir överraskningsmomentet så mycket större.

This entry was posted in Shopping and tagged , . Bookmark the permalink.